Στούντιο πίλατες | Studio Pilates – Reformer

Body Challenge Gym

Cross Training - Calisthenics - boxing - Pilates - Reformer ΑΘΗΝΑ | ΓΟΥΔΙ | ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ | ΚΟΛΩΝΑΚΙ | ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΣ

Η Φιλοσοφία μας

Το Body Challenge Studio Pilates λειτουργεί από το 2013 στην Αθήνα προσφέροντας προγράμματα Pilates (Pilates Mat και Pilates Reformer), όπως και Calisthenics (Καλλισθενική Γυμναστική), Cross Training, Strength, Boxing, Functional & Yoga, με προτεραιότητα του να προτρέψει τους ασκούμενους να αγαπήσουν τη γυμναστική και να την κάνουν κομμάτι της καθημερινότητας τους, ως μέσο σωματικής και ψυχικής ευεξίας και υγείας.

Το Body Challenge Studio Pilates προσφέρει ένα φιλικό, ευχάριστο και λειτουργικό περιβάλλον στην Αθήνα, όπου συνδυάζοντας τη θετική διάθεση με την επιστημονική γνώση καθοδηγούμε και ενθαρρύνουμε τους ασκούμενους να πετύχουν τους προσωπικούς τους στόχους.

Διαβάστε Περισσότερα για το Body Challenge Studio Pilates

ΑΘΗΝΑ | ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ | ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΣ | ΚΟΛΩΝΑΚΙ | ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΒΙΛΗ  | ΓΟΥΔΙ | ΕΞΑΡΧΕΙΑ | ΓΚΥΖΗ | ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ | ΚΥΨΕΛΗ 

Τι είναι το πιλάτες (pilates)

Το πιλάτες (pilates) είναι ένας τύπος άσκησης τόσο του νου , όσο και του σώματος που αναπτύχθηκε από τον Γερμανό γυμναστή Γιόζεφ Πιλάτες και απαιτεί σταθερότητα, δύναμη και ευελιξία του κέντρου. Το πιλάτες (pilates) βελτιώνει την ευλιγισία, ενισχύει τη δύναμη και αναπτύσσει τον έλεγχο και την αντοχή σε ολόκληρο το σώμα, δίνοντας έμφαση στη δύναμη του κέντρου.

Το Pilates Mat

Το πιλάτες ΜΑΤ (pilates mat) είναι ασκήσεις στο έδαφος, όπου ο ασκούμενος γυμνάζεται χρησιμοποιώντας το βάρος του σώματός του, εστιάζοντας στο κέντρο του, καθώς ένα δυνατό κέντρο είναι σημαντικό για την καλή σωματική υγεία και την αποφυγή τραυματισμών. Τα οφέλη του πιλατες ΜΑΤ (pilates mat) είναι μυϊκή ενδυνάμωση, ελαστικότητα, λειτουργική μυϊκή δράση, σωστή στάση σώματος & ευθυγράμμιση, βελτίωση της ισορροπίας και της στάσης του σώματος. Το πιλάτες ΜΑΤ (pilates mat) ανακουφίζει επίσης από προβλήματα στον αυχένα και στην ωμική ζώνη, ενώ με βάση επιστημονικές δημοσιεύσεις το πιλάτες ΜΑΤ (pilates mat) βοηθάει ιδιαίτερα όσους πάσχουν από πόνους στη μέση.

 Το Pilates Reformer

Το Reformer (κρεβάτι πιλάτες) είναι το πιο διάσημο μηχάνημα Pilates, το οποίο σχεδιάστηκε από τον Γιόζεφ Πιλάτες για την εφαρμογή της μεθόδου του. To Reformer αποτελείται από ένα πλαίσιο σαν κρεβάτι πάνω στο οποίο υπάρχει μια κινούμενη πλατφόρμα που συνδέεται στο πλαίσιο με αντιστάσεις, οι οποίες μπορούν να διαφοροποιήσουν το επίπεδο δυσκολίας των ασκήσεων, το footbar στο κάτω μέρος του πλαισίου και 2 μακριά λουριά με θηλιές, στα οποία τοποθετούνται τα πόδια ή τα χέρια. Το Reformer είναι φτιαγμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να προσαρμόζεται σε όλους τους σωματότυπους ενώ ο συνδυασμός των ασκήσεων του προσφέρει τόσο ελαστικότητα και ενδυνάμωση σε όλο το σώμα, όσο και ανακούφιση από τους πόνους του σώματος. Τέλος υπάρχει μια τεράστια ποικιλία ασκήσεων που έχουν σχεδιαστεί για το Reformer με τον ασκούμενο ξαπλωμένο, καθιστό ή και όρθιο πάνω στο κρεβάτι πιλάτες.

Small Groups ή Personal Training;

Τα τμήματα γυμναστικής στο Body Challenge Studio Pilates είναι πάντα ολιγομελή, ώστε ο γυμναστής να είναι σε θέση να παρέχει σωστή και ασφαλή καθοδήγηση σε όλους μαζί μα και ξεχωριστά με τα τμήματα Pilates Mat να έχουν όριο τα 10 άτομα ενώ του Reformer τα 4 άτομα.


To Pilates – Personal Training απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα γυμναστικής προσαρμοσμένο αποκλειστικά στις προσωπικές τους ανάγκες και ιδιαιτερότητες. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, όπως έλλειψης χρόνου και παρακίνησης ή τυχόν τραυματισμών και άλλων θεμάτων υγείας, το Personal Training δεν είναι απλά επιλογή αλλά ανάγκη.

Ελάτε σήμερα στο Body Challenge Studio Pilates.

Το πρώτο μάθημα εντελώς Δωρεάν. 

Yoga – Flexibility

To Yoga – Flexibility workout είναι ένα δυναμικό πρόγραμμα ευλιγισίας και κινητικότητας βασισμένο στο ασκησιολόγιο της Vinyasa Yoga. H προπόνηση έχει διάρκεια 60 λεπτα συνδυάζοντας ασκήσεις & στασείς τόσο ενεργητικής όσο και παθητικής ευλυγισίας..Ταυτόχρονα δίνεται μεγάλη έμφαση στον έλεγχο της αναπνοής και τη ροή της κίνησης!

Περισσότερα
Strength

Στο Strength Workout προπονούμαστε με έναν συνδυασμό ασκήσεων Άρσης Βαρών και Καλλισθενικής Γυμναστικής με στόχο την μυική ενδυνάμωση όλου του σώματος.

Περισσότερα
Pilates Mat & Reformer

Η μέθοδος Pilates είναι μία μέθοδος εκγύμνασης που επικεντρώνεται στην ενδυνάμωση του πυρήνα, τη σταθεροποίηση της σπονδυλικής στήλης, τη βελτίωση της στάσης σώματος και τον έλεγχο της αναπνοής.

Περισσότερα
Kangoo Jumps

Το Kangoo Jumps Workout είναι ένα πρωτότυπο πρόγραμμα γυμναστικής που συνδυάζει αερόβια άσκηση, ενδυνάμωση & διασκέδαση!

Περισσότερα
Functional

Η προπόνηση Functional θα βελτιώσει τη μυϊκη σου δύναμη και θα αυξήσει το μεταβολισμό σου!

Περισσότερα
Cross Training

Το Cross Training αποτελεί συνδυασμό διαφορετικών μορφών και συστημάτων προπόνησης με στόχο τη βελτιστοποίηση όλων των παραμέτρων της φυσικής κατάστασης των ασκούμενων.

Περισσότερα
Calisthenics

Θα ενεργοποιήσεις τις μυικές ομάδες του κορμου με έναν μοναδικό τρόπο σε σχέση με τα συνήθη προγράμματα γυμναστικής,ενώ θα δεις τον εαυτό σου να εκτελεί άκρως εντυπωσιακές κ απαιτητικές δεξιότητες!

Περισσότερα
Boxing

Το Boxing Challenge είναι μια δυναμική μορφή προπόνησης που συνδυάζει βασικές τεχνικές της πυγμαχίας (στο σάκο ή στον αέρα), με functional και bodyweight ασκήσεις.

Περισσότερα

Ελάτε να γνωριστούμε απο κοντά!